حال شما میتوانید اوقات شرعی تمام نقاط کشور را از صفحه رمضان دواخانه شریف بدست آورید.
رمضان:
رمضان یک مناسبت مذهبی است که در طول نهمین ماه قمری، ماه رمضان، رخ میدهد. قرآن کریم در این ماه بر پیامبر اسلام فرود آمدهاست. در قرآن، مستقیماً به کسانی که ایمان آوردهاند دستور داده شده که در این ماه روزه بگیرند.
ماه رمضان تنها ماه قمرى است که در قرآن کریم به صراحت از آن نام برده و گرامى داشته شده است: «شَهْرُ رَمَضانَ الذّى أُنزِلَ فِیهِ القُرْآنُ هُدًى لِلنّاس…؛ ماه رمضان ماهى است که قرآن در آن نازل شده براى هدایت بشر؛ ازینرو این ماه به عنوان خجستهترین و بهترین ماه در اسلام شناخته میشود. از این ماه به عنوان ماه میهمانی خدا نیز نامبرده میشود.
رمضان در افغانستان:
رمضان در افغانستان متفاوت اما همانند ساير كشورهاي اسلامي شور وحال ديگري دارد. مردم افغانستان آداب و رسوم خاصي دارند و از چند روز قبل به پيشواز ماه رمضان مي روند.
بسياري از مردم افغانستان روزهاي آخر ماه شعبان را روزه مي گيرند و به اين ترتيب از ماه رمضان استقبال مي كنند.
بسياري قبل از ماه رمضان به جاروب و غبار روبي مساجد پرداخته تا آن را براي استقبال پر شور مردم از منابر وعظ و ميهماني خدا آماده كنند.
بر خلاف ساير كشورهاي اسلامي، نرخ مواد غذايي در افغانستان در اين ماه كاهش مي يابد و در برخي موارد هيچ تغييري نمي كند..
دولت افغانستان نيز با تعيين حلول ماه مبارك رمضان و گراميداشت آن روز، اول اين ماه را تعطيل اعلام ميكند.
حکمت ماه رمضان:
قرآن کریم در سوره بقره آیه 182 چنین فرمود: ( یا ایها الذین امنوا کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم) ای مومنان بر شما فرض گردیده روزه مثلی که فرض گردیده بود بر امت های پیش از شما تا اینکه پرهیزگار و با تقوی شوید.
چیزی که ازحکمت و فلسفه عبادات مفروضه در اسلام بطور کلی دانسته می شود این است که در انجام هر یک از عبادات مفروضه اسلامی حکمت و فلسفه ظریف و جداگانه نهفته است که با انجام آن عبادت انسان مومن می تواند طهارت، نظافت، صفا و صمیمیت، اخلاص و اخوت، صبر و شکیبایی، تحمل و بردباری و دیگر ارزش های معنوی انسانی را به دست آورد و از این راه بتواند خود را از لجن زار مادیت و گرفتاری های دنیوی بطور مقطعی هم اگر شده برای مدت زمانی رهانیده و به پیرایش و تهذیب اخلاقی و روحی خویش بپردازد تا بدینوسیله بتواند احتیاجات معنوی انسانی و درونی خویش را مرتفع ساخته، روح و معنویات عالی انسانی را در خود تنزیه و تزکیه و پالایش دهد.
یقیناً شخص روزهدار باصیام روزه ماه مبارک رمضان می تواند در پهلوی کسب فیوضات فراوان دیگر حکمت و فلسفه روزه را نیز درک نموده، به ابعاد گوناگون آن پی ببرد واز صحت جسمانی که در پی اجتناب از غذا خوردن در روزه ماه رمضان برای انسان روزه دار حاصل می گردد، گرفته تا به فلسفه اجتماعی و اخلاقی روزه که شخص روزه دار با گرفتن و اجتناب از غذا خوردن در طول مدت یک ماه متوالی و پی هم میتواند حاصل نماید نیز پی ببرد طوریکه انسان روزهدار از این طریق میتواند از وضعیت اجتماعی و طرز زندگی انسانهای ضعیف و ناتوان که توانایی تامین زندگی خویش و خانواده خود را ندارند و اجباراً گرسنه زندگی کرده و گرسنه می خوابند و بسا اوقات نمی توانند شکم خویش و فرزندان خود را سیر کرده و زندگی خویش را تأمین نمایند و اکثر اوقات شکم خودشان و اولادهای ایشان گرسنه است باخبر گردد که این خود بزرگترین درس زندگی اجتماعی برای انسان به خصوص برای ثروتمندان بی درد که درد گرسنگی و فقر را نمیتوانند درک نموده و بدانند که فقرا چه حالتی دارند به حساب میآید.
روزه در واقع عملاً مقدمه بر جهاد و مبارزه و یک نوع نبرد با نفس و خواهشات آن به حساب میآید و شخص روزهدار با تمرین آن به نفس خود میفهماند که در مقابل مشقات و گرسنگیها باید مقاومت و استواری را بیاموزد و حوصله و تحمل، شکیبایی و امانت داری را فراگیرد. روزه همچنین به انسان اراده قوی انسانی را آموخته و تعلیم می دهد، طوریکه او در حالی که توانایی دارد و می تواند بخورد و بیاشامد بدون اینکه کدام اجبار و مانع ظاهری برای جلوگیری از غذا خوردن و نوشیدنش وجود داشته باشد و کسی و یا چیزی مانع از خوردن و یا آشامیدنش گردد، او هرگز نمیخورد و نمیآشامد.
حکمت و درس دیگری که از تمرین و مشق روزه برای انسان روزه دار حاصل می گردد خودسازی و حصول اعتماد به نفس انسانی و امانت داری برای روزه داران واقعی است، که روزه برای آنها می آموزاند تا در هیچ حالتی از احوال و تحت هیچ شرایط به حقوق و اموال دیگران – ولو ناظر و محافظی هم در بالای اموال آنها حضور نداشته باشد – تعرض و تجاوز ننمایند و به هیچ صورتی و
منابع:
قرآن کریم سورة بقره آیه 182
afghanpaper.com
fa.Wikipedia.com